BEDELLİ ASKERLİK UĞRUNA: SAHİBİNDEN SATILIK AT

BEDELLİ ASKERLİK UĞRUNA: SAHİBİNDEN SATILIK AT


18.000 Tl Bulmanin Alternatif Yollari


Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni bedelli askerlik yasa tasarısı, hayatlarının 5-12 ayı için pause tuşuna basmak istemeyenleri fazlasıyla sevindirdi. Son dakikada 1 Ocak 1988 doğumluların da yararlanabildiği, 1987'liler ve öncesini kapsayan kanunun yeni yılla beraber yürürlüğe girmesiyle, gerekli maddi kaynağa sahip insanlar hayatlarının 5-12 ayında play tuşuna basmaya devam edebilecekler.

 

 

18.000 TL'yi hali hazırda ödeyebilecek durumda olanlar, bankadan kredi çekecek olanlar, ev alanın bedelli askerlik ücretini karşılayan kooperatifler, arabasını satılığa çıkaranlar… Bu tip hikayeleri önümüzdeki haftalarda sıklıkla duyacağız. Ama garipliklerin membağı Sahibinden.com'daki ilan gibisini pek sık duyamayacağız.

 

 

Akif Makif isimli üyenin ilanında bir atla karşılaşıyoruz. Evet; bildiğiniz at. Bedelli askerliğin bedeli olan 18.000 TL'yi ödeyebilmek için alternarif üretmek durumunda kaldığını düşündüğümüz kullanıcı, dedesinin topraklarında büyüttüğü 4 yaşındaki safkan Kazak atını satılığa çıkardı. Atının en lüks Alman arabalarından bile daha konforlu olduğunu söyleyen Akif Makif, klimanın pabucunu dama atacak alttan ısıtmaya vurgu yapmayı da ihmal etmiyor. Atını önüne gelene satmayacağını, onun için uygun araziye sahip kişinin seçileceğini belirtiyor.

 

 

Bu satış ilanı umarız 1973 tarihli Öksüzler filmindeki ünlü "Fıstık, eşek, kırbaç" üçgenine neden olmaz.