“BEST OF 2014” KERVANINA GOOGLE DA KATILDI

“BEST OF 2014” KERVANINA GOOGLE DA KATILDI


Listeler, Listelerimiz


Arama motorlarının sınıf başkanı Google, “2014’ün en iyileri listeleri” kervanına katıldı. Youtube ve Apple’dan sonra, senenin en iyilerini açıklayan Google, listesini infografik halinde yayınlayarak dosta güven düşmana korku saldı. Google’ın 2014 listesinde, oyun, uygulamalar, filmler & TV programları, müzik, kitap ve haber kaynakları kategorileri bulunuyor. Yani literal anlamda yok yok.

 

Hadi oyun oynayalım; 2014’ün en çok indirilen oyunu, Candy Crush oldu. Candy Crush’ı, Don’t Top the White Tile, Farm Heroes Saga, Subway Surfers ve Clash of Clans takip ediyor.

 

 

Yılın en çok tercih edilen uygulamaları; eğitim öğretime yardımcı dil uygulaması Dualingo, sağlıklı yaşam koçu MyFitnessPal, ailemizin sosyal medya hesabı Facebook, tatlı turist rehberi Tripadvisor, Netflix, Flipagram, Pandora ve NFL Mobile oldu.

 

“Let It Go” isimli parçasını duymaktan fenalık geçirdiğimiz, çocuk masallarından Frozen, şaşırtıcı bir şekilde yılın filmi seçildi. The Walking Dead’in yılın en iyi dizisi seçildiği listede, hepimizi hüzünlendirecek bir isim daha var. Ağustos ayında vefat eden, çocukluk anılarımızın sahiplerinden Robin Williams, Google Play’de yılın en çok aranan aktörü oldu.

 

 

 

Müzik kategorisinde de “Yılın albümü” ödülünü kapan Frozen, Google’dan torpilli olduğunu düşündürttü. Katy Perry’nin alengirli videosuyla tanıttığı Dark Horse, yılın şarkısı seçilirken, genç şarkıcı Iggy Azalea’dan Fancy, yazın en iyi parçası seçildi.

 

 

 

Yılın kitapları kategorisinde, The Fault in Our Stars birinci olurken, film uyarlamasını dört göz beklediğimiz erotizmin yeni başkenti Fifty Shades of Grey ikinciliği kaptı.

 

Yılın en iyi haber kaynağının The New York Times seçildiği listenin tamamını huzurlarınıza seriyoruz.