BİR EVSİZ VE BİR ÖĞRENCİDEN DUYARLILIK DERSİ

BİR EVSİZ VE BİR ÖĞRENCİDEN DUYARLILIK DERSİ


Yardim Etmenin En Güzel Hali


22 yaşındaki Dominique Harrison-Bentzen, yüreklerimizi kısık ateşte ısıtan bir yardım kampanyası başlattı. Gece yarısı eve dönmek üzereyken banka kartını kaybettiğini fark eden üniversite öğrencisi genç kadın eve nasıl döneceğini kara kara düşünürken; süper kahramandan hallice, yardımsever bir evsizle karşılaştı. Robbie olarak kendini tanıtan evsiz adam, Harrison-Bentzen’ın taksiye binip eve dönebilmesi için cebindeki son 3 sterlin’i teklif etti.

 

 

Yaşadığı bu olayı Facebook’ta paylaşan Dominique Harrison-Bentzen, aldığı cevaplardan Robbie’nin yardım ettiği birçok kişi olduğunu öğrendi. Yürek ısıtan bu teklifi reddeden genç öğrenci, Robbie’nin kibarlığına ve yardımseverliğine karşılık olarak bir jest düşünmeye başladı. Bunun üzerine “Help Robbie” isminde bir bağış kampanyası başlatan Harrison-Bentzen, ayrıca bir tam gün boyunca Robbie’nin yanında kalarak evsiz olmanın ne denli zor olduğunu bizzat deneyimleyeceğini açıkladı.

 

 

 

Resmi bir adresi olmadığı için iş başvurusu yapamayan ve evsizlikten kurtulamayan Robbie’nin derdine çare olmak için başlatılan bu kampanya, kısa sürede interneti etkisi altına aldı ve 13.000 sterlin’in üzerinde bir meblağ toplandı.

 

 

“Preston’ın kahraman evsizi” hashtag’iyle duyurulan ve “Lütfen siz de 3 Sterlin bağışlayın” diye yardıma çağıran alçakgönüllü bu kampanya, Go Get Funding web sitesi üzerinden yürütülüyor.