DAYAK VE ŞAKAYI HARMANLAYAN JACKIE CHAN’E SAYGI DURUŞU

DAYAK VE ŞAKAYI HARMANLAYAN JACKIE CHAN’E SAYGI DURUŞU


Sempatik Dayağin Birinci Adresi


Ülkemizin vurdulu kırdılı filmlere büyük ilgisi, yıllar yılı mahalleler arasında yanlış telaffuzları beraberinde getirdi. Bruce Lee'ye Buruş Li demekte ısrar edenler, Van Damme'a Fan Daym diyenler… Vurdulu kırdılı filmlerin etkisi sadece bu kadarla sınırlı kalsa iyi; Karate Kid'deki martı vuruşuyla ilkokul sıra arkadaşını yaralayanlar, Van Damme'ın bir uçan tekmede 34 tur döndüğünü iddia edenler, "Bruce Lee biraz daha kas yapsaydı vücudu kurşun geçirmeyecekti" diyenler…

 

 

Gazete bayilerinde satılan dandik karate dergileri ve sokak aralarındaki tekvando kursları ile etkisi zirveye ulaşan vurdulu kırdılı filmerin en sempatik ismi ise, büyük bir çoğunluğun da onaylayacağı üzere Jackie Chan. Alışıldık çatık kaşlı, sert bakışlı, kodumu oturtan film yıldızlarının aksine yumruğu çaktığında kendi canını da acıtan ve bunu olabilecek en komik şekilde ifade eden Jackie Chan'in akranlarına göre Hollywood'da kazandığı başarı da ortada.

 

 

Yaklaşık 40 yıllık kariyerinde şaka ve dayağı birbirine en çok yakıştıran isimlerden biri olan aktöre saygı duruşu niteliğindeki çalışma ile Jackie Chan'in önünde ceketlerimizi ilikleme fırsatını yakalıyoruz. Tony Zhou'nun hazırladığı 9 dakikalık video ile Chan'in kariyerinin en önemli anlar "Best of" şeklinde önümüze geliyor.