DISNEY KARAKTERLERİNİN EFSANE MİMİKLERİ NEREDEN GELİYOR?

DISNEY KARAKTERLERİNİN EFSANE MİMİKLERİ NEREDEN GELİYOR?


Disney’den Sakli Hazineler


İllüstratörlerin kendi yüz ifadelerinden esinlenerek çizdikleri karakterlerin jest ve mimiklerine can verdikleri bir sır değil. Aynanın karşısında kendilerini model gibi kullanan çizerler, manalı manalı bakmaktan surat ekşitmeye, sırıtmaktan şaşkın bakışlara kadar ellerinde ne varsa döküyorlar.

 

 

 

Life dergisi, 2 Kasım 1953 tarihli sayısında bulunan “A Silver Anniversary for Walt and Mickey” başlıklı yazısında çizgi film fabrikası Disney’in stüdyosunda neler olup bittiğini anlatan bir görsel seri hazırlamıştı. An itibariyle ikinci baharını yaşayan fotoğraf serisinde, havucun ve havuç severin dostu Bugs Bunny’nin sinsi surat ifadesinden Jerry’nin amansız düşmanı Tom’un korkmuş mimiklerine kadar, nostalji havuzunda boğulmanızı sağlayacak bir çok çizgi film karakterinin jest ve mimiklerinin nasıl yaratıldığını görüyoruz.

 

 

 

 

Walt Disney Productions, Warner Bros ve Hanna-Barbera Productions’tan gelen bu fotoğraf serisinin, herkesi televizyonun karşısından kalkmamacasına çizgi film izlediği çocukluk günlerine geri götürmesini diliyoruz.