ET ÜRÜNLERİNİ VÜCUDUNA ÇARPARAK MÜZİK YAPAN KADIN

ET ÜRÜNLERİNİ VÜCUDUNA ÇARPARAK MÜZİK YAPAN KADIN


Neden, Nedeğğğn?


Görsel ve performans sanatına kendini adamış Amerikalı sanatçı Carolee Schneeman, 1964 yılında üzerinde sadece iç çamaşırları kalana kadar soyundu ve aynı çıplaklık seviyesindeki kızlı erkekli 8 kişiyle 'Meat Joy' adında bir performansa imza attı. Etin grup seksi gibi görünen performansın bir kısmında, çıplak vücutlarına çiğ et koyan, onunla sevişen ve etleri sevişmelerine ortak eden 8 kişi ortaya hala konuşulmakta olan bir iş çıkardı. 

 

 

Cinsel özgürlüğü çiğ balık, tavuk ve et üzerinden anlatmaya çalışan performansın üzerinden yarım asır geçti, internet çağı geldi ve 'Meat Joy' reenkarnasyon geçirip 'Meat Beat' formunda yeniden doğdu. 'Meat Beat', adını bilmediğimiz; ancak bu videoyu yaratırkenki amacını ziyadesiyle merak ettiğimiz bir kadının et, balık, ıstakoz vb. şeyleri vücuduyla seviştirip müzik (?) yaratması olarak özetlenebilir. 

 

 

Göğsünde et döverek, poposunda balık zıplatarak, ıstakozu arp gibi çalarak müzik yapmayı akıl eden bu hanımefendinin psikolojisinin kara deliğine inmek ve "Nedeğğn?!" diye sormak istiyoruz.