EVİN KENDİSİNDEN DAHA DEĞERLİ MOBİLYALAR

EVİN KENDİSİNDEN DAHA DEĞERLİ MOBİLYALAR


Eyfel Kulesi Gece Lambaniz Olsun


Ev düzmek denince Mobilyacılar Çarşısı, Evkur ve IKEA’dan öteye gidemeyen bünyelerin gözlerini kamaştıracak bir tasarım haberiyle karşınızdayız. Design Miami 2014 etkinliği boyunca Carpenter’s Workshop Gallery’de sergilenecek olan tasarım mobilyalar, dünya güzeli mimari yapıları evinizin bir parçası yapıyor.

 

 

Evinizi baştan aşağı donatmak isteyeceğiniz bu mobilyalar, ödüllü tasarım stüdyosu Studio Job tarafından tasarlandı. Landmark isimli koleksiyonlarına dahil olan beş parça, dünya harikalarından ilham alınarak yapıldı. Eyfel Kulesi’nin gece lambasına, Taj Mahal’in sehpaya, tepesine King Kong konmuş Burj Khalifa’nın saate dönüştüğü bu tasarım mobilyalara hayran kalmamak elde değil.

 

 

Job Smeets ve Nynke Tynagel ortaklığıyla 2000 yılında kurulan Studio Job’ın, Eyfel Kulesi, Taj Mahal, Chartes Katedrali, Big Ben ve Burj Khalifa yapılarına benzetilerek tasarlanan ve ince el işçiliğiyle akılları alan mobilyaları, Swarovski taşlar, bronz, alüminyum, pirinç, gümüş, altın, cam ve Guetamala mermeri gibi malzemeler kullanılarak yapıldı.

 

 

Modernliği ve klasikliği harika bir şekilde birleştiren Studio Job, 2015’te Saint Etienne’deki Tasarım Bienali’ne ve Londra’daki Victoria ve Albert Müzesi’ne giderek de küçük çaplı bir dünya turnesine çıkacak.