FACEBOOK GOOGLE’A ÖZENİYOR

FACEBOOK GOOGLE’A ÖZENİYOR


Eski Paylaşimlarinizin Hepsini Bulun 


Hayatımızın bütün gereksiz detaylarının gönüllü arşivliği üstlenen Facebook, sittin sene evvel güncellediğiniz durumunuzu artık kolayca bulup önünüze fırlatıyor.

 

Facebook Newsroom’un yaptığı açıklamaya göre ekip Graph Search Beta sayesinde yeni bir arama sistemi geliştirdi. Herhangi bir zamanda attığınız ve durup dururken aklınıza düşen fotoğraf, durum güncellemesi veya video paylaşımlarınızı hatırladığınız bir iki anahtar kelimeyle aratıyorsunuz ve Facebook’taki saklı hazinelerinize ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca, arkadaşlarınızın da paylaşımlarına ulaşabildiğiniz bu yeni sistem, kullanıcıların gizlilik ayarlarını etkilemiyor. Eğer arkadaşınızın paylaştığı içerik bir zaman sonra bütün veya bazı kullanıcılar için gizlenmişse, bu paylaşımı yeni sistemle de bulamıyorsunuz.

 

 

Şimdilik sadece masaüstü bilgisayarlarda ve iPhone’larda kullanılabilen arama sistemi, henüz açıklanmayan ama yakın olacağı ifade edilen bir tarihte Android telefon ve tabletlerde de kullanılabilecek. 

 

 

Milyarlarca paylaşımın bulunduğu Facebook’ta, bu arama sistemi henüz küçük bir adım olarak nitelendiriliyor. Facebook sevdamızı daha da takıntılı hale getirten teknolojik gelişmelere eklenen yeni arama sistemiyle, sosyal paylaşım devi üzerinden nostalji yaşamak artık mümkün.