GÜNÜN ÖNEMİNE BİNAEN: NOEL BABA’YI TAKİP EDİN

GÜNÜN ÖNEMİNE BİNAEN: NOEL BABA’YI TAKİP EDİN


Santa Claus Neredesin?


Heyecanlı bekleyiş sona erdi. 70 milyonun gizliden gizliye kutlamak için can attığı Noel geldi. Her yer gözümüz alabildiğinde Noel Baba, biz de bu vesileyle Noel’i seven ve sayan herkesi kutluyoruz.  Hediyemizi de sunuyoruz. Sizleri, Google’ın ve NORAD’ın (North American Aerospace Defense Command) Noel hediyesiyle tanıştırmak istiyoruz: Santa Tracker.

 

 

Santa Tracker, Microsoft tarafından yürütülen NORAD sayfasında yer alan bir gelenek. 1955 yılından beri Noel Baba’nın geçtiği güzergahları, hediye attığı yerleri takip edebileceğiniz bir uygulama olan Santa Tracker’ın başlangıç hikayesi de oldukça eğlenceli. Colorado çıkışlı yerel bir gazete günün birinde “Noel Baba’ya telefon açabilirsiniz” başlığıyla bir numara yayınlıyor. Ancak gazete yanlışlıkla North American Aerospace Defense Command’ın komutanına ait olan numarayı yayınlıyor. Bu hatayı lehine çevirmeye karar veren NORAD yetkilileri, çocukların Noel Baba’yla iletişim kurma heveslerini kırmıyor ve hayal dünyamızın ak sakallı dedesi Noel Baba’nın tahmini güzergahlarını paylaşmaya karar veriyor.

 

 

 

Noel ruhunu yaşatmanın keyifli yolunu kendi bünyesine taşımak isteyen Google, birkaç sene önce kendi Santa Tracker sayfasını yaratıyor. Google Maps destekli sayfada, Noel Baba’yı tıpkı NORAD uygulamasındaki gibi takip edip, oyunlar oynayabiliyorsunuz.