HAYALİNİZDEKİ OFİSE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIN

HAYALİNİZDEKİ OFİSE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIN


Airbnb’de çalişmak Vardi Anasini Satayim


Yurtiçi ve yurtdışı tatillerinde ev konforu arayanların imdadına yetişen kiralama/rezervasyon şirketi Airbnb, bütün gün telefonda dert anlamaktan helak olan ve sinirleri bozulan çağrı merkezi çalışanlarından bol bol hayır duası kazanacağı bir işe imza attı.

 

 

 

Cehenneme dönme potansiyeli yüksek ofisine tatlı tatlı dokunuşlar yapan Airbnb, geçtiğimiz Mart ayında da Dublin’deki ofisini Irish Pub konseptiyle tasarlamış ve on numara beş yıldızı kapmıştı.

 

 

 

Çalışanlarına gerçekten kıymet verdiğini düşündüğümüz Airbnb, şimdi de Portland Oregon’da ilk “konseptli” müşteri ilişkileri bürosunu açıyor. 250 çalışanın bulunacağı yeni ofis, hayalimizde canlanan klasik çağrı merkezi imajından çok farklı. Yerinden kalkmamacasına çalışan ve kulağında kulaklığıyla müşteriye dert anlatmaya çabalayan binlerce çağrı merkezi temsilcisinin çalıştığı ofislerin aksine, telefonla konuşmak için bir köşeye çekilip yayılabileceğiniz, dizüstü bilgisayarınızı kucağınıza alıp dinlenebileceğiniz bu ofis, Airbnb’nin çevre tasarımı ekibine bağlı Aaron Harvey ve Rachael Yu’nun uzun süren araştırmaları sonucu yaratıldı. Çalışanlarına uyguladıkları mini anketle nasıl bir ortamda çalışmak istediklerini soran Harvey ve Yu, “Landing spots” adını verdikleri bölümü Starbucks’ta çalışır gibi çalışmak ve dinlenmek isteyenler için tasarladı.

 

 

Hiyerarşik bir düzenin olmadığı çağrı merkezi ofisinin en göz alıcı tasarımlarından biri ise toplantı odalarına ait. Twin Peaks dizisindeki meşhur The Black Lodge konseptli, kırmızı perdeli bir odanın tasarlandığı ofiste, toplantı odalarının ilginç tasarımları için de çalışanların fikrine başvuruluyor.

 

 

 

Çalışmak için üstüne para verebileceğiniz güzellikteki Airbnb’nin şahane ofisinin fotoğraflarına tek tek bakın. Bakın da içiniz açılsın.