IPHONE’UNUZUN EKRANI ARTIK TUZLA BUZ OLMAYACAK

IPHONE’UNUZUN EKRANI ARTIK TUZLA BUZ OLMAYACAK


Kabus Sona Mi Eriyor?


Diyelim ki 36 taksitle veya limitiniz dolduğu için arkadaşınızın kredi kartıyla bir iPhone 6 aldınız. Gıcır gıcır telefonunuzu gözünüzden bile sakınıyorsunuz. Ancak gelin görün ki akacak kan damarda durmuyor, Murphy Kanunları’nın da dediği gibi “Ters gidebilecek her şey ters gidiyor” ve telefonunuz bir şekilde kendini yüzüstü yere kapaklanmış halde buluyor. Telefonu yerden kaldırana kadar geçen 3 saniyede aklınıza tüm senaryolar geliyor, kaldırdığınızda karşılaşacağınız manzarayı hayal ediyorsunuz ve daha 2 yıl taksiti duran yepyeni iPhone’unuzun ekranında boydan boya nur topu gibi bir çatlağa sahip oluyorsunuz. Kimi zaman tuzla buz olan ekranları saymıyoruz bile.

 

 

Bu ve benzeri senaryolar çoğumuzun başına geldi ve her geçen gün gelmeye de devam ediyor. Her iPhone sahibinin korkulu rüyası olan bu durum, yakında tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alabilir. Apple geçtiğimiz günlerde bu konuya çözüm bulmak için ürettiği yeni bir teknolojinin patentini aldı. Buna göre telefon üzerindeki sensörler telefon düşüşe geçtiğinde çevresel faktörleri algılıyor ve telefonun titreşim özelliğini harekete geçiriyor. Telefonu titreterek harekete geçiren teknoloji, iPhone’unuzun yan veya arka yüzü üzerine düşmesini sağlıyor.

 

Apple'ın yeni projesinden ne olduğu tam olarak anlaşılamayan taslaklar.

 

 

 

Henüz yapım aşamasında da olsa Apple’ın bu durum üzerine düşünüp patent çalışmalarına başlaması bile sevindirici bir haber. Umarız en kısa zamanda teknoloji hayata geçer ve biz de gönül rahatlığıyla telefonlarımızı düşürebiliriz.