J.K. ROWLING’İN DRACO MALFOY HAKKINDAKİ YENİ HİKAYESİ

J.K. ROWLING’İN DRACO MALFOY HAKKINDAKİ YENİ HİKAYESİ


Harry Potter Hayranlarina Noel Güzelliği


J.K. Rowling, Harry Potter serisinin bitişini halen kabullenemeyenler için mini mini hikayeler yazmaya devam ediyor. Hogwart’ın başına gelmiş en lanet karakterlerden Dolores Umbrigde’in ayrıntılı bir hikayesini yazan Rowling, Noel için 12 ayrı hikaye daha yayınlayacağını duyurmuştu.

 

Noel hediyesi niyetine yazılan bu hikayelerin, 12-23 Aralık tarihleri arasında Pottermore isimli web sitesine birer birer yükleneceğinin haberini vermiştik. Rowling, hikayelerden birinin Draco Malfoy’un hayatına odaklanacağını söylemişti ve o hikaye nihayet Pottermore’da yayınlandı.

 

Yazının bundan sonrasının spoiler içereceğini belirtelim.

 

Rowling’in yeni hikayesine göre, Harry Potter’ın büyük düşmanı olarak nam salmış Malfoy, serinin hayranlarının çok iyi bildiği üzere, safkan büyücü bir ailede doğmuş olmanın verdiği gereksiz bir egoyla büyümüş. Ancak Harry Potter’a olan nefretinin daha çok kıskançlıkla yoğrulduğunu öğreniyoruz.

 

 

Babası Lucius Malfoy’u idolü kabul eden Draco Malfoy, ailesinin gözden düşmesiyle birlikte, babasına olan inancını kaybetmeye ve Voldemort’a olan sadakatinden şüphe duymaya başlıyor. Ayrıca, Draco Malfoy’un Harry Potter’ın aksine Zihinbend’de başarılı olduğunu öğreniyoruz.

 

İsminin ejderha anlamına gelmesine rağmen, Malfoy’un asasında tek boynuzlu at kuyruğu olduğunu yazan J.K. Rowling, hikayenin devamı için sizleri Pottermore web sitesine davet ediyor.