JAMES BOND’UN 52 YILLIK TARİHİNİ ÖZETLEYEN İNFOGRAFİK

JAMES BOND’UN 52 YILLIK TARİHİNİ ÖZETLEYEN İNFOGRAFİK


Bir Ajanin Vur Patlasin çal Oynasin Hayati 


Bir aktörün oynayabileceği en prestijli rollerden biri olan 'Bond, James Bond’, bugüne kadar sinemanın jilet delikanlıların vücudunda can buldu. En haute couture takımları giyen, "Karıştırma, çalkala" sek martinisini dünyanın en güzel şehirlerinde içen, "Allah" dedirten kadınları baştan çıkaran ve Tayland'da bir adaya ismini veren James Bond, nesiller boyunca erkeklerin idolü oldu. 

 

6 Kasım 2015'te gösterime girecek 24. Bond filmi Spectre'yi sabırsızlıkla beklerken, MTV hazırladığı ayrıntılı infografik ile Bond'un tarihini yazdı. 

 

 

Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Pierce Brosnan, Timothy Dalton gibi isimlerin ve son olarak da Daniel Craig'in canlandırdığı James Bond, bugüne kadar arada kaynayanların dışında 296 kişiyi hakkın rahmetine kavuşturdu. Ölüm meleği rekorunu Pierce Brosnan kırarken, film başına en fazla leş Sean Connery'nin Bond'u canlandırdığı 1967 yapımı You Only Live Twice'tan çıktı. 

 

Bond'un favori alkollü meşrubatı sek martini, çalkalamadan karıştırılarak 20 kez hazırlandı. Toplam 395 patlama yaşandı ve İngiliz ajan hepsinden tüm karizmasıyla kurtulmayı başardı. Kendini tanıtma cümlesi ve filmlerin açılışındaki James Bond pozunu farklı milliyetlerden olan her oyuncu kendine göre yorumlarken, seri şimdiye kadar 4 adet Oscar kazandı. 

 

Ajanlık konusunda olduğu kadar çapkınlık konusunda da iddialı James Bond, toplamda 57 kadınla yattı. En genç Bond kızı unvanını rolü 19 yaşında kapan Alison Doody, en yaşlı unvanını ise 37 yaş ile Honor Blackman kazandı. 

 

1977 yılında sigara içmeyi bırakan ve 2002 yılında bir puro için istisna yapan James Bond, beyaz perdede toplamda 48 saat 24 dakika arzı endam etti. 607 milyon dolarla 1965 yapımı Thunderball, gişe hasılatı rekoru kırarken; 1989 yapımı Licence to Kill, 70 milyon dolarla dibi gören Bond filmi oldu.