KASIK TÜYÜNDEN FIRÇA VE VAJİNAL SIVIYLA KANVASI ARZUYA BOYAMAK

KASIK TÜYÜNDEN FIRÇA VE VAJİNAL SIVIYLA KANVASI ARZUYA BOYAMAK


Tabulari Sanata Bulayan Adam


Gerçekçilik akımının yaratıcısı olup, bu terimi literatüre kazandırarak ün kazanan ressam Gustave Courbet, 1866 yılında yarattığı 'The Origin of the World' isimli ikonik vajina tablosuyla sansasyon yaratmıştı. Zamanının birkaç yüzyıl ilerisinde olduğundan mütevellit, mütemadiyen topa tutulan ressam, yüksek ihtimalle bugün de yaşıyor olsaydı anlaşılma konusunda zorlanırdı. 

 

 

Courbet ile benzer bir kaderi paylaşan sanatçı Peter De Cupere, geçtiğimiz aylarda hayli ilgi ve tepki toplayan işi 'The Deflowering'den sonra Gustave Courbet'ye saygı duruşu mahiyetinde bir işle huzurlarınızda… 'The Deflowering'de farklı kökenlerden gelen kadınların vajinal sıvılarından Meryem Ana heykeli yaratan sanatçı, 'The Paintbrush of Gustave Courbet' ile sanat sahnesini yine şöyle hararetle sarsacağa benziyor. 

 

 

 

Sanatın bir vajina gibi kademeli ve açık olduğuna inanan Peter De Cupere, 'The Paintbrush of Gustave Courbet' işinde bir boya fırçasını alıyor ve fırçanın kıllarını kasık bölgesi tüyleriyle değiştiriyor. "Hiçbir şey fantezilerini vajina sıvısıyla boş bir kanvasa akıtmak kadar yaratıcı olamaz" diyen De Cupere, kanvası bu sıvı ile boyuyor ve sonrasında yarattığı eseri kokluyor. Arzunun koku formuna erkeklerin daha çok saygı duyması gerektiğine inanan sanatçının işi 'The Paintbrush of Gustave Courbet', 2 Aralık'ta bir günlüğüne Breda'daki Museum Of The Image'da sergilendi. 

 

 

Koku salgılayan işleriyle cinsel özgürlük metaforunu işleyen sanatçının yegane amacı; tabuların bekaretini bozarak insanı kadın, arzu ve sanat üçlemesi hakkında düşünmeye zorlamak.