KOŞU YARIŞLARINA PARALEL EVRENDEN YAKLAŞIMLAR

KOŞU YARIŞLARINA PARALEL EVRENDEN YAKLAŞIMLAR


Koşucular Gökdelenlere Karşi


100 metre serbest koşuya aşinayız, 500 metre engelli koşuya da. Peki ya gökdelen içinde koşu yarışına? 

 

 

Uluslararası Gökdelen Koşusu Federasyonu'na (International Skyrunning Federation) bağlı olarak 2009'dan beri düzenlenen Vertical World Circuit, dünyaca ünlü gökdelenlerin merdivenlerinde yapılan bir spor/yarış türü. New York, Taipei, Paris, Sao Paulo, Pekin, Şanghay ve Benidorm'un en yüksek binalarında düzenlenen yarış, son ayağını Hong Kong'ta tamamladı. 

 

 

Yarışın Hong Kong ayağı, 484 metre uzunluğundaki International Commerce Center'da yapıldı. 118 katlı binayı 11 dakika 56 saniyede tamamlayarak birinci olan Avusturalyalı koşucu Darren Wilson, aynı zamanda yılın en hırs küpü insanı da seçildi. 41 yaşındaki Suzy Walsham da, 13 dakika 47 saniyeyle en hızlı koşan kadın yarışmacı unvanını kaptı.

 

 

 

Gelecek senenin hazırlıkları da şimdiden başladı. 2015'in koşu programı henüz açıklanmasa da New York ve Hong Kong adaylıklarını koyacaklarını bildirdiler.

 

Metroda yürüyen merdivenin sol tarafında yürüyenlere bile çıkışan sade vatandaşlarımızı düşündükçe, gökdelen merdivenlerini kat eden yarışmacıları alınlarından öpmek istiyoruz.