LADY GAGA’DAN TECAVÜZ İTİRAFI

LADY GAGA’DAN TECAVÜZ İTİRAFI


Yillar Sonra Ortaya çikan Travma


Lady Gaga, insanın yaşayabileceği en büyük travmalardan birinin kurbanı olduğunu açıkladı.

 

Kadınlara karşı yüzyıllardır devam eden şiddetin kurbanı olmanın sınıfı, yaşı, mesleği yok. Eğer kadın iseniz her zaman şiddet ve tecavüz riskiyle karşı karşıyasınız. Yaşadığınız travmanın sonunda "Hak etmiştir." lafını duymanız oldukça muhtemel.

 

ARTPOP turnesi kapsamında İstanbul’u da ziyaret eden ve gönül tellerimizi titreten Lady Gaga, DJ Howard Stern’ün sunduğu radyo programında 19 yaşındayken tecavüze uğradığını itiraf etti. Stern’ün SXSW’deki Swine performansını sorması üzerine konuya giren Gaga "O şarkı tecavüz hakkında, o şarkı kızgınlık ve tutku hakkında. Birçok acı çektim ve bu şarkıyı yayınlamak zorundaydım.’ dedi.  

 

 

Howard Stern’ün ‘Tecavüze uğradın mı?’ sorusunu sormasının ardından Gaga, uzun zamandır sakladığı sırrı açığa çıkardı: "Daha 19 yaşındaydım. Ne olduğunu bile anlamıyordum. Büyük insanların böyle yaşadığını düşündüm. Oldukça saftım. 4-5 sene sonra yaşadığım travmanın farkına vardım. Onca zaman sadece olmamış gibi davranmayı seçmiştim. Olaydan sonra tecavüzcümü bir kere gördüm ve kendimi felç olmuş gibi hissettim. O günden sonra başıma gelenlerin farkına vardım." dedi.