MADRİD’İN NOEL IŞIKLARIYLA AY’A BİR YOLCULUK

MADRİD’İN NOEL IŞIKLARIYLA AY’A BİR YOLCULUK


Büyülü Sokaklar


Noel ruhunun tavan yaptığı şu sıralarda, süsleme ve dekor yarışları da hız kesmeden devam ediyor. Adeta şıklık yarışına giren şehirler; keyif dolu, zarif ve estetik Noel süslemeleriyle halkın gönlünde taht kurmayı amaçlıyor. Bu amaçlarına bizim gözümüzde ise çoktan ulaşıyorlar.

 

 

 

 

Şıklık yarışının zirveye oynayan şehri ödülüne İspanya’nın başkenti Madrid de göz koyuyor. Madrid ve Münih menşeli mimarlık stüdyosu Brut Deluxe, Madrid’in bu seneki Noel dekorlarının ihalesini kapıyor ve ortaya yaratıcı bir sonuç çıkarıyor.

 

 

 

 

“Ay’a yolculuk” temasında hazırlanan Noel ışıkları, Madrid’in en geniş sokağı Calle de Alcalá’nın bulunduğu Gran Via Caddesi’nde yer alıyor. Mavi ışıklı cadde dekorlarının üzerine tasarlanan beyaz ışıklı ve krater görünümlü Ay görselleri, tıpkı bir flipbook gibi bir sonraki dekorda şekil değiştiriyorlar. Böylece siz cadde boyunca yürümeye devam ettikçe, gittikçe uzaklaşan ve tam dolunay halini almış Ay görseline ulaşıyorsunuz. 6 Ocak 2015’e kadar görülebilecek olan Madrid’in Noel ışıklarının tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz.