NOEL AĞACI SÜSLEMEYİ ÇOK YANLIŞ ANLAYAN NARSİST DOKTOR

NOEL AĞACI SÜSLEMEYİ ÇOK YANLIŞ ANLAYAN NARSİST DOKTOR


"yok Artik" Dedirten Haberlerde Bugün


Yılın pek keyifli anlarından biri olan Noel’de, sevdikleriyle güzel bir gün geçirmek isteyenler çoktan çam ağaçlarını kurdu, üzerlerini süsledi ve altını hediyelerle donattı. Tabii bu güzel günü, sevdikleri için unutulamaz bir hale getirmek isteyenler de olmadı değil. Noel ağacı niyetine Marihuana kullanan anneden sonra, Noel ruhunu çok yanlış anlayan bir başkasıyla daha karşı karşıyayız.

 

Great Ormond Hastanesi’nde (Great Ormond Street Hospital for Children) çocuk doktoru olan Christopher Kelly, Noel ağacını kendi beyninin MRI görüntülerinden modellenen ve üç boyutlu olarak basılan beyinlerle süsledi. Üç boyutlu modelleme için beynin yapısını ve işlevini analiz eden ve görselleştiren FreeSurfer isimli bir program kullanan Kelly, basım için de 3DPrintUK’den yardım aldı. Christopher Kelly, üç boyutlu olarak basılan beyin süslemelerini gümüş sprey boyayla boyayarak da hepten saçma bir işin altına imzasını atmış oldu.

 

 

“Noel ağacını; Noel Baba figürleriyle, plastik çanlarla, yanıp sönen ışıklarla ve kar spreyiyle dekore etmek varken, güzelim günde sevdiklerine travma yaşatacak ne vardı?” diye sormak istediğimiz Christopher Kelly, kendi beynini süs olarak kullanmayı hem havalı hem de tuhaf bulduğunu söyledi.