PREMIER LİG’DE BİR MASKOT KAÇ GAYME KAZANIR?

PREMIER LİG’DE BİR MASKOT KAÇ GAYME KAZANIR?


İşi Birakma Vakti Geldi


“Şimdi işi bırakıp İngiltere’ye koşsam, 63 güne oradayım.” dedirten meblağlar karşınızda.

 

Meslek skalası oldukça geniş zamanlarda yaşıyoruz. Akla hayale gelmedik işlerden insanlar, aklımızı sayılarla dolduran rakamlar kazanıyor. Bize ise ailemiz “Sırtını devlete daya.” diye tavsiye veriyor. Çocuklarını erken yaşta para basan bir işle tanıştırmak isteyen aileler arasında bu sıra trend olan meslek; maskotluk. Premier Lig’de 30 saniye gözükerek, içimizi ısıtan çocuklar maç başına takımına göre değişen a-acayip paralar kazanıyor.

 

Guardian’ın yaptığı araştırmaya göre Premier Lig’deki 20 takımdan 11’i çocuk maskotlarına oldukça ciddi meblağlar ödüyor. Queens Park Rangers ve Swansea City 450 sterlin öderken, West Ham 350-600 sterlin arası bir ödeme yapıyor. Tottenham 250-400 sterlin, Leicester City 300-400 sterlin, Crystal Palace 150-425 sterlin, Stoke 330-390 sterlin arası ödemeler yapıyor çocuk maskotlarına.

 

Madalyonun öteki yanında Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpol, Manchester City, Manchester United, Southampton ve Sunderland “Biz paramızı değil, yüreğimizi ortaya koyuyoruz.” diyor ve çocuk maskotlarına sadece forma veriyor.