ŞAHANE SELFIE’Yİ ÇEKME KILAVUZU

ŞAHANE SELFIE’Yİ ÇEKME KILAVUZU


Selfie Doktorasi Yapma Firsati


Otoportrenin teknoloji ile buluşup narsizmi fotoğrafa döktüğü, kimi zaman “Bakmıyormuşum gibi çek"ten itici olabilen ve ardındaki psikolojik faktörlerin henüz keşfedilemediği selfie… Oxford'a göre 2013'ün kelimesi olan, 2014'te iyice yaygınlaşan fotoğraf formu selfie'nin kralı olmak, en iyi tatil selfie'leriyle arkadaşlarınızı kıskandırmak istiyorsanız ders kitabınız burada. 

 

Herkesin eve macera dolu ve mutlu hikayelerle döndüğü tatillerin aracısı olan İngiltere merkezli otel rezervasyon web sitesi Hotels4U, en iyi selfie'yi nasıl çekeceğinizi gösteren bir infografik hazırladı. 

 

 

Tatile çıkanların yüzde 44.5'i selfie çekerken, bu selfie'ler havaalanında başlıyor. En fazla rağbet gören selfie, sevgililerin ağızdan öpüşmesiyken, bunu gün batımı ve sosis bacak selfie'si takip ediyor. Böylece sosyal medyadaki haber kaynaklarınız vıcık aşıklar, ters ışığın yanlış kullanımı ve sosis olamayan bacaklarla doluyor. 

 

Bikini selfie'si çekiyorsanız ayva göbeğinizi güzelce kamufle ettikten sonra bir diş macunu reklamındaymışcasına gülümseyin. Okyanusla gökyüzünü aynı kadraja sığdırın ve en iyi profiliniz hangi tarafsa o tarafa eğilin. Yemek selfie'si çekip 'foodporn' hashtag'ine katkıda bulunacaksanız, yemeği ya hiç yemeden ya da yermiş gibi yaparken fotoğraflayın. 

 

 

 

İçki selfie'si çekecekseniz, loş bar ışıklarından kaçının ve gündüz içmek için bahane de yaratarak doğal ışık kullanmaya çalışın. Ekstrem sporlar yaparken hava atmak isterseniz, ortamı ön plana çıkarın ve az sonra korkudan bayılacakmış gibi görünmekten kaçının. Vahşi hayvanlarla selfie çekmek isterseniz, araya sürpriz faktörü ekleyin ve hayvanla kanka pozu vermeyin. 

 

 

 

 

Kültür pozları verecekseniz, Eyfel Kulesi'nin tepesini tutmak veya Pisa Kulesi'ne yaslanıyormuş gibi klişelere ve optik illüzyon denemelerine hiç girmeyin. Dış mekandaysanız suratınızı buruşturmamak için kendinizi güneş gözlüklerinize emanet edin. Sosis bacak selfie'si çekmek içinse doğru arka planı kullanmaya özen gösterin. 

 

 

 

 

Bizim naçizane fikrimiz siz en iyisi selfie çekmeyin.