SOSYAL MEDYA DEVLERİ ERKEK SURETİNE BÜRÜNDÜ

SOSYAL MEDYA DEVLERİ ERKEK SURETİNE BÜRÜNDÜ


Facebook’un Karizmasi, Pinterest’in Kirmizisi


Hayatımız haline dönüşen sosyal medya siteleri, ete kemiğe bürünse nasıl olurdu?

 

Geçtiğimiz sene internet tarayıcılarını kadın olarak baştan yaratan moda fotoğrafçısı Viktorija Pashuta, bu projesiyle büyük bir ilgi çekmişti. Bir türlü çalışmayan Internet Explorer’ı boylu poslu görünce hepimiz "Olur arkadaş o kadar, abartmayalım!" dedik, Firefox’u hayatımızın kadını ilan ettik. Kimseye hak geçmemesini isteyen Pashuta, bu sefer kendine şu soruyu sordu: "Ya erkekler sosyal medya sitelerine dönüşseydi?"

 

Bir grup tasarımcı ve stilist ile el ele veren fotoğrafçı ilk olarak sosyal medya devlerinin karakterlerini analiz etmeye başladı. Modacı gözüyle Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, Tumblr ve nicesini değerlendiren grup; sonunda insanı karmaşık hislere sürükleyen bu seriyi yarattı.

 

Projesini kendi internet sitesinde paylaşan Viktorija Pashuta, "Her ne kadar fonksiyonları birbirine benzer dursa da her sosyal medya sitesinin kendine özgü bir karakteri var. Facebook daha günlük iken Twitter daha klasik, Pinterest yaratıcı iken Instagram vintage." dedi ve ekledi: "Sosyal medya siteleri bilgisayar ekranından fırlayıp, sokağa çıksaydı aynen böyle görünürdü."

 

İnternet tarayıcılarının dişi sureti için sizi BURAYA alalım.

 

Twitter

 

Facebook

 

Flickr

 

Google +

 

Instagram

 

LinkedIn

 

Pinterest

 

Tumblr

 

Fotoğrafçının online portfolyosu için sizi BURAYA alalım.