SU YÜZEYİNDE IŞIK OYUNLARI: MOTION EXPOSURE

SU YÜZEYİNDE IŞIK OYUNLARI: MOTION EXPOSURE


Bugün De Sanata Doyduk


Kanadalı fotoğrafçı Stephen Orlando, su yüzeyinde oluşan dalgalanmaları ve hareketleri ışık oyunlarıyla birleştirdiği harika bir proje yarattı. Motion Exposure ismini verdiği projede, genel olarak doğanın tam kalbinde ve şehirin tam ortasında yakaladığı anları kullanan Stephen Orlando; Étienne-Jules Marey, Anton Giulio Bragaglia, Gjon Mili ve Frank Gilbreth gibi tarzında öncü sanatçıları takip ettiğini söylüyor.

 

 

Kanolara, küreklere ve insanlara programlanabilir LED ışık aparatları yerleştiren sanatçı, böylece su yüzeyinde oluşan dalgaları ve hareketleri ışıkların valsine dönüştürebiliyor. Böylelikle LED ışıktan sarı Kadıköy dolmuşları yüzünden soğuyanlar da hayata tekrar tutunma fırsatı yakalıyorlar.

 

 

Projede yer alan dalgalar ve hareketleri takip eden ışıkların Photoshop ya da herhangi bir yapay sistemle yaratılmadığını belirten Stephen Orlando, doğal güzellikleriyle göz doldurduğuna inandığımız Kanada’yı daha da güzelleştirmişe benziyor.

 

 

Hareketlerin kaydı sırasında, su yüzeyinde oluşan yansımalarla da doğal bir görünüme kavuşan rengarenk neon ışıklarla bezeli görsel seri için buyurun: