TDK’DAN KADIN MASTÜRBASYONU ANLAMINA GELEN YENİ KELİME

TDK’DAN KADIN MASTÜRBASYONU ANLAMINA GELEN YENİ KELİME


çok Manidar 


Erkekler, mastürbasyon hakkında konuşmak istese bu aksiyonu anlatabilecek sayısız kelime ve isim tamlaması seçenekleri varken, kadınlar bu konuda hayli bahtsız. Bu konuda kadınların hakkını aramaya karar veren İsveç Cinsel Eğitim Derneği a.k.a. RFSU, yalnızca kadın mastürbasyonu için kullanılacak bir kelime arayışına girdi. 

 

Seks ve ilişkiler konusuna açık ve pozitif bir perspektif yaratmayı amaçlayan RFSU, "Konu mastürbasyona gelince insanlar bunu sadece erkeklerin yaptığı bir şey olarak algılıyor, biz de yeni kelime arayışımızla bu algıyı yıkmayı amaçlıyoruz" diyor. 34 kelimeden oluşan bir listeyi oylamaya sunan ve kazanan kelimeyi resmi olarak Haziran 2015'te açıklayacak olan RFSU, rakiplerini geride bırakan kelimeyi açıkladı. 'Klitoris' ve 'glitter' kelimelerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan 'klittra' resmiyet kazanmamakla birlikte yarışmanın galibi  oldu.

 

 

Stockholm Üniversitesi'ndeki dilbilimi profesörü Ljuba Vaselinova, kelimenin popüler kültürde yer bulması için ünlü bir isim tarafından kullanılması gerektiğini söylüyor. Burada gözler kadın haklarını kendi tarzıyla savunan sansasyon kraliçesi Rihanna'ya dönüyor.