TEK BAŞINA BOB DYLAN İZLEMENİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

TEK BAŞINA BOB DYLAN İZLEMENİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ


Müzik Aşkina


Bob Dylan’ın tek kişilik konserinin talihli izleyicisinin duygularına mutlaka ortak olmalısınız.

 

Yıllardır hayranı olduğunuz müzisyenin, size özel bir konser verdiğini hayal edin. Tam teşekküllü çıktığı sahnede ikonunuz, hayatınızın en özel anının soundtrack’i olmayı başarmış şarkıları söylüyor. Yaşayacağınız hazzın sınırlarını çizebilir misiniz? Ömrünüz boyunca anlatacağınız bu anıya bir değer biçebilir misiniz?

 

Çoğumuzun yaşayamayacağı için yorum da yapamadığı bu deneyimi Fredrik Wilkingsson tattı. Ömrü boyunca çok büyük bir Bob Dylan hayranı olduğunu söyleyen Wilkingsson, bu acayip konseri İsveç’te yayınlanan Experiment Alone programı kapsamında izledi. Philadelphia’da gerçekleşen konser öncesi Fredrik bir psikologla görüşüyor ve kaygılarından bahsediyor. Konser sırasında gülümsemekten yanaklarının uyuştuğunu söyleyen Fredrik, konserden iki hafta sonra görüştüğü aynı psikoloğa biriyle bu deneyimi paylaşmanın çok iyi olabileceğini söyledi.

 

Bir aktiviteyi tek başına mı yoksa arkadaşlarınızla mı yapmanın daha zevkli olduğunu araştıran Experiment Alone, bir önceki bölümde karaokenin peşine düşmüştü. İnsan hayatında müziğin kaplayabileceği yeri gösteren bu 15 dakikalık bölümü mutlaka izleyin!