TELETUBBIES’DEKİ BEBEK SURATLI GÜNEŞ’İN KİMLİĞİ İFŞA OLDU

TELETUBBIES’DEKİ BEBEK SURATLI GÜNEŞ’İN KİMLİĞİ İFŞA OLDU


Yeşil Tepelerin Ardindaki Gerçek


Geçtiğimiz Haziran ayında BBC’nin 60 yeni bölümle yeniden yayınlayacağını duyurduğu, bir jenerasyonun akıl tutulması yaşamasına sebep olmuş TV programı Teletubbies, 19 yıl sonra ortaya çıkan bir gerçekle yine gündeme gelmenin bir yolunu buldu.

 

 

Yeşil tepelerinden ardındaki Teletubbyland’de yaşayan Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ve Po isimli dört fantastik karakterin, devasa bebek suratlı bir güneşle ve saçma sesler çıkaran bir süpürgeyle yaşadığı psychedelic maceraları anlatan Teletubbies, beyin yakan bölümleriyle çocukları anında hiptonize ediyordu.

 

 

Teletubbyland’in güneşi olan tatlı tatlı kıkırdayan maviş gözlü bebekse yıllarca aklımızı meşgul etti. İşte o bebek yıllar sonra kimliğini ifşa etti. Programın ilk çekildiği 1996’da henüz dokuz aylık bir bebek olan Jessica Smith, 19 yaşına geldiğinde çok az kimsenin bildiği bu gerçeği cümle aleme duyurma kararı aldı. 19 yaşındaki Chatham’lı Jessica Smith bu gerçeği açıklamadan önce, Laguna Beach dizisiyle tanınan başka bir Jessica Smith’in “Güneş Bebek” olduğu iddia edilmişti.

 

 

Canterbury Christ Church Üniversitesi’nde okuyan Jessica Smith, okulda oynadıkları bir tanışma oyunu sırasında gerçeği itiraf etmeye karar verdi. Yanında oturan kişiye kendisi hakkında hiç tahmin edilemeyecek bir gerçeği söylemeleri üzerine kurulu oyunda, Smith Teletubbies’in “Güneş Bebek”i olduğunu itiraf etti. Arkadaşlarının cesaretlendirmesi üzerine, bu sırrı herkesle paylaşan Smith, önce Facebook’ta bu durumu ilan etti. Ardından da, programın çekimleri için Courtyard Productions tarafından annesine gönderilen mektubu paylaşan Jessica Smith, ayrıca ücret olarak 250 Sterlin ve bir kutu dolusu oyuncak aldıklarını da belirtti. Jessica Smith, gerçeği açıkladıktan sonra birçok kişinin benzerliği fark ettiğini de ekledi.