YILIN GİŞEDE BOYNU BÜKÜLEN FİLMLERİ

YILIN GİŞEDE BOYNU BÜKÜLEN FİLMLERİ


Evdeki Hesap çarşiya Uymadi


2014 yılında Hollywood yine Hollywood'luğunu yapmayı sürdürüp büyük bütçeli filmleri bir bir tepemizden aşağı yağdırdı. Marvel'ından Sony'sine, Universal'ından Disney'ine Hollywood'un para sayma makinesi yapımcı şirketlerinin yatırımları çoğu zaman misliyle karşılık buldu. Hiç hesapta olmayan durumlarda ise başlarına gelebilecek en kötü senaryo gerçekleşti. Uğruna milyon dolarların düğündeki dolarlar gibi havada uçuştuğu büyük projeler için evde yapılan hesaplar çarşıya uymadı. Bel bağlanan, yapımında verilen emeklerle üç tane üçüncü köprü inşa edilebilecek filmler gişede büyük hayal kırıklıkları yaşattılar. Peki kimisi gerçekten de layığına bulan, kimisi ise promosyon yanlışlarından ötürü boynu bükük gezen filmler hangileri?

 

Bu sorunun cevabı Huffington Post'un emekleri sonucu karşılığını buluyor

 

WISH I WAS HERE

 

 

Zach Braff'ın geri dönüşünü müjdeleyen film, Kickstarter'da topladığı 3.1 milyon dolarlık bütçeyle hayat buldu. Ama gişede topladığı hasılat sadece 3 milyon 591 bin dolarla sınırlı kaldı. Esasen eli yüzü düzgün bir film olan Wish I Was Here, sadece 400 bin dolarlık bir kar elde etti. Üzülme Zach Braff…

 

SABOTAGE

 

 

Valilik formasını bir kenara fırlatan Arnie'nin geri dönüş filmlerinden biri olan proje, 10 milyon 500 bin dolarlık hasılatıyla aktörün 29 yıllık kariyerindeki en düşük hasılata sahip film olmayı başardı. Başardı ne yahu? Bal gibi duvara tosladı.

 

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR

 

 

Frank Miller'la Robert Rodriguez'in yıllar sonra aynı yastığa baş koyduğu ikinci Sin City filmi, yüzeysel yaklaşırsak fragmanlarından anladığımız kadarıyla hayal kırıklığı yaratmaya çok yakındı. Bu tahminimizi boşa çıkarmayan proje, gişede de hayal kırıklığı yaşatarak 13 milyon 700 bin dolarlık hasılatta kaldı.

 

I, FRANKENSTEIN

 

 

Harvey Dent rolüyle yüzünün yarısını bağışlayan Aaron Eckhart'ın başrolünde oynadığı Stuart Beattie filmi, 19 milyon dolarlık hasılatıyla 65 milyon dolarlık bütçesini ve Frankenstein'ı büyük hayal kırıklığına uğrattı.

 

TRANSCENDENCE

 

 

İlk bakışta yüksek beklentiyi damardan aşılayan film; Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Cillian Murphy, Kate Mara ve Paul Bettany'li kadrosuyla yapay zekaya eğileyim derken gişede dibe vurdu. 100 milyon dolarlık dev bütçenin gişedeki karşılığı sadece 23 milyon dolardı…

 

POMPEII

 

 

Game of Thrones'un Sezercik bakışlı Kit Harington'ının başrolde oynadığı Gladiator Vol. 335, 23 milyon dolarlık hasılatıyla bir kez daha "You Know Nothing Jon Snow" dedirtti.