2014’ÜN EN ABARTILAN FİLMLERİNDE ZİRVE: INTERSTELLAR

2014’ÜN EN ABARTILAN FİLMLERİNDE ZİRVE: INTERSTELLAR


Nolan Fanatikleri Diş Bilemeye Başladi


Sonu olmayan bir şey varsa o da sene sonu listeleridir. 2015'in eksi derecelerle anamızı ağlattığı şu günlerde bizleri takıntılı sevgili gibi terk etmemeye kararlı olan sene sonu listeleri, bu sefer fazlaca tartışılacak türden bir meyve verdi. Eleştiri yazılarının membağı Metacritic'teki yazı ve puanların temel alındığı listenin zirvesindeki isim, Kasım ayında vizyona girerek bizleri beşinci boyuta taşıyan Christopher Nolan filmi Interstellar oldu.

 

 

 

Nolan'ın şimdiye kadarki en büyük bütçeli filmi olan yapımda Matthew McConaughey, Anna Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine ve Matt Damon gibi isimleri izleme fırsatını yakalamıştık. Özellikle Ekşi Sözlük'teki başlığına bakıldığında herkesin kendi çapında sinema eleştirmeni ve bilim insanı kesildiğini fark edebileceğimiz Interstellar'ın bu seçimle bir büyük tartışmanın daha mezesi olacağı aşikar. Hoş; listede yer alan diğer filmer de Interstellar'ın neden olacağı türden tartışmalara sebebiyet verebilir.

 

 

Yılın En Abartılmış Filmleri listesinin ikinci sırasında Richard Linklater'ın Oscar Maratonu'na katılması beklenen filmi Boyhood yer alıyor. Wes Anderson'ın turizme katkısı The Grand Budapest Hotel, nefesimizi tutrak beklediğimiz Alejandro González Iñárritu filmi Birdman ve David Fincher'ın beyazperdeye son armağanı Gone Girl de listenin kimileri tarafından akıl almaz bulunacak seçimlerini oluşturuyor.

 

O zaman söyle Metacritic; neyi izleyelim? Çılgın Dersane 4'ü mü?