30 DOLARA SATILAN VE 30 GÜN ŞARJI BİTMEYEN AKILLI TELEFON

30 DOLARA SATILAN VE 30 GÜN ŞARJI BİTMEYEN AKILLI TELEFON


Şaka Değil (Gerçek)


Birinci Dünya Problemleri listesinin zirvesindeki şarj meselesi, tüm teknoloji çağı çocuklarında susuzluk etkisi yaratıyor. Sokaklarda telefonunun şarjı bitince panik atak geçiren insanlar görmek hayli sıradan bir hal almışken, bu ciddi problem ‘’Seni aradım, saatlerce ulaşamadım’’ diye başlayan sevgili kavgalarına sebebiyet verebiliyor.

 

 

Hal böyle olunca bilim insanları, dünyadaki gerçek sorunlara harcadıklarından daha fazla mesaiyi şarj sorunsalını çözmek için harcıyor. Sırf siz teknolojik kıyametler yaşamayasınız diye gece uykularını 3 saate indiren teknoloji dünyasının sadık çalışanları, yepyeni çözümlerle huzurlarınıza çıkıyor. Microsoft, 1 ay şarjı bitmeyen yarı akıllı telefon Nokia 215'i tüm teknoloji bağımlılarına ve beyin dalgaları 3G çekmeden var olamayanlara armağan ediyor. 

 

 

Yeni bir uygulama yükleyemediğiniz; ancak içinde Facebook, Twitter ve Bing arama motoru bulunan yarı akıllı Nokia 215'te MP3 çalar, radyo ve hatta selfie çekmeniz için bir de kamera bulunuyor. 1 ay şarjı bitmeyen yarı akıllı telefonun en akıl almaz özelliği ise 29 dolarlık fiyatı oluyor. Cep yakmadan internette sörf yaptıran cep telefonu Nokia 215, retro olmak ve şarjı full dolaşmak isteyen herkes için çok yakında satışa çıkıyor.