ALICE EMOJI’LER DİYARINDA

ALICE EMOJI’LER DİYARINDA


Bütün Kitabi Baştan Tasarlamak


İki kelimeyi bir araya getirmekten üşenenleri, uzun uzun mesaj yazmaktan hoşlanmayanları ve sohbet keyfini bambaşka boyuta taşımak isteyenleri ihya eden emoji’ler, akıllı telefon klavyelerimizin en sevilen yancılarından olmayı başardılar. Emoji’lerle ilanı aşk edenler, terk edilenler, doğum günü kutlayanlar veya kendini zahmetsizce ifade etmeyi tercih edenlerin başucu eseri olabilecek bir emoji haberiyle karşınızdayız.

 

Tamamı emoji’den oluşan İncil projesiyle Kickstarter’da 25.000 dolarlık bir hedef belirleyen ancak şimdiye kadar sadece 105 dolar toplayarak ufak çaplı bir hayal kırıklığı yaşayan Kamran Kastle’ın izinden giden Joe Hale de kafayı emoji’lerle bozmuş bir diğer tasarımcı.

 

 

Dilin derdimizi anlatmakta hiçbir zaman yeterli olmadığını düşünen sanatçı, tasarımcı ve yazar Joe Hale, Lewis Carroll’ın kült kitabı Alice Harikalar Diyarında’nın tamamını emoji’lerle yeniden yazdı. 25.000 farklı emoji’nin kullanıldığı ve yaklaşık 300 saatlik emek terlerinin alından birer birer düştüğü çılgın proje Wonderland Emoji Posteri, Joe Hale’in sitesi üzerinden satışa da sunuldu.

 

"Tavşan deliğine düşmek"

 

The Creators Project’e mini bir röportaj veren Joe Hale, Alice’in hikayesinin emoji’lerle anlatılmaya çok uygun olduğunu belirtti. Teknoloji bağımlısı olmadığını ve taze bir iPhone sahibi olduğunu söyleyen tasarımcı Joe Hale, posteri bitirdikten sonra rahatlıkla okuyabildiğini ama sonucun biraz daha akıcı olabileceğini belirtti.

 

"Resimsiz ve konuşmasız, bir kitap neye benzer ki?" diye düşündü Alice."

 

Anlattığına göre, Joe Hale’in kendisi de Alice Harikalar Diyarında öyküsünü andıran bir olay yaşadı. Alice Harikalar Diyarında’yı takıntılı bir şekilde sürekli okuyan Hale; kucağında kitapla uyuyakaldığı bir gün, Alice’in bütün hikayesini emoji olarak hayal ettiği bir rüya görmüş. Bu psychedelic anısından sonra projesini hayata geçirmeye karar veren Joe Hale, önemli olanın emoji posterinin kitap gibi okunması değil, okuyucunun zihninde görsellerin bu denli yaratıcı bir şekilde canlanabilmesi olduğunu söylüyor.