ATARI’Yİ ÇÖKERTEN E.T. OYUNUNUN BELGESELİ VİZYONA GİRİYOR

ATARI’Yİ ÇÖKERTEN E.T. OYUNUNUN BELGESELİ VİZYONA GİRİYOR


Yılların Gizemine Bakış


1982 yılında Atari 2600 oyun konsolu için E.T.’nin oyununu yapması istenen kişi, tasarımcı Howard Scott Warshaw’du. Warshaw, kendisine verilen beş buçuk haftalık kısa süre içerisinde oyunu tamamlamayı başardı. Lakin; ortaya çıkan sonuç Atari’nin beklentisinin çok uzağındaydı. Oyun piyasaya sürüldükten sonra negatif tepkiler almaktan başı döndü. Hatta birçok otoriteye göre de gelmiş geçmiş en kötü video oyunlarından biriydi bu oyun.

Üretim sırasında fazla gaza gelindiği için 3.5 milyon adet kartuşu basılan oyun, üretici firmanın deposunda haliyle oldukça büyük bir yer işgal ediyordu. Efsaneye göre bu oyunların hepsi New Mexico’da ilk atom bombasının test edildiği bir çöle gömülerek imha edildi.

Yıllar sonra bu efsanenin doğruluk payını öğrenmek isteyenler, Xbox’ın elinden tuttuğu bir belgesele ilham olması için çalışmalara başladılar ve oyunlar gömülü halde buldular. Bu kulaklara çok saçma ve gerçek dışı gelen hikaye sonunda belgesel formuna kavuştu. Kasım sonunda sadece Xbox sahipleri için özel gösterimi yapılan Zak Penn imzalı belgesel, 2 Şubat’ta yaygın gösterime girmeye hazırlanıyor. Bir fragmanla desteklenen bu fazlasıyla ilgi çekici Atari: Game Over isimli belgeselde dönemin efsanesi Atari’nin kimilerine göre çöküşüne sebep olan hikayeye yakından tanıklık edeceğiz.