ATLANTİK OKYANUSU’NU ANTALYA BELLEYEN YÜZÜCÜLER

ATLANTİK OKYANUSU’NU ANTALYA BELLEYEN YÜZÜCÜLER


Soğuğa Meydan Okumak Ve Alt Etmek


Yaz mevsiminde bile denize girmeye tereddüt eden, soğuktan buruş buruş olan parmaklarına söylenenlerin on dakikalık saygı duruşunda bulunması gereken Coney Island Polar Bear Club, 1903’ten beri çılgın yüzücülerin buluşma noktası.

 

 

 

Kendini “fiziksel kültürün babası” ve “fitness gurusu” olarak adlandıran Bernarr Macfadden’ın 1903 yılında kurduğu Coney Island Polar Bear Club, o günden bugüne her 1 Ocak’ta Atlantik Okyanusu’nda yüzmek isteyenlerin bir araya geldiği bir çılgınlar kulübü. “Beden, sahip olduğumuz en kıymetli hazinedir” ve “Sağlıksız olmak suçtur, suçlu olmayın” gibi aforizmalarıyla ünlü, zamanında şarlatanlıkla suçlanmış Bernarr Macfadden’ın izinden giden yüzücüler, New York’ta yaşayan Fransız-Venezuela asıllı fotoğrafçı Mathieu Asselin tarafından fotoğraflandılar.

 

 

 

 

Ufak bir buz kütlesine dönme ihtimalinizin ve soğuktan sağlıklı düşünme yetinizi kaybetmenizin ziyadesiyle yüksek olduğu Atlantik Okyanusu’nun Coney Adası kıyıları, bu denli soğukta yüzmüş olmanın haklı gururunu yaşayan yüzücülerin adeta kutsal mekanı niteliğinde.