BEKAR VE BAŞI BAĞLI ERKEKLERİN ARASINDAKİ FARKLAR

BEKAR VE BAŞI BAĞLI ERKEKLERİN ARASINDAKİ FARKLAR


Senden Önce Vs. Senden Sonra


Bekar ve bekar olmayan erkekler… Bu iki erkek tipinin arasında dağlar, sıradağlar kadar fark olabiliyor. Tamamen tercih meselesi olan medeni halin artıları ve eksilerini matematik dahileri bile dört işleme dökemezken, nüktede doktora yapan ScrollDroll, bu mühim meseleye hayli renkli bir infografikle noktayı koydu.

Başı bağlı erkekler, arabalarını kağnı arabasına benzeterek teşbih sanatına katkıda bulunurken, bekar erkekler gazı köklüyor ve alımlı hanımların radarına girmeye çalışıyor. Böylece değerli ozanlarımızdan İsmail YK’nın “Bas gaza aşkım” mısraları şehir efsanesi oluyor.

Başı bağlı erkekler sinemanın arka kısmındaki sevgili koltuklarında mısır yerine mercimek yiyor ve Lars von Trier edasıyla film içinde kendi bağımsız filmlerini çekiyor. Bekarlar en ön saflarda yerini alıyor ve filmi Atilla Dorsay’la tartışacak kıvama geliyor.

Başı bağlı erkeklerin Facebook’una gelen arkadaşlık istekleri önce kız arkadaşlarının ön elemesinden geçiyor. Kız arkadaşlar ek meslek olarak FBI’cılık oynuyor ve erkek arkadaşlarıyla arkadaş olmak isteyen Dilara’lara, Jessica’lara bir güzel sabıka kaydı sorgulaması yapıyor. Güzellik engeline takılan arkadaş adaylarının başvuruları itinayla reddedilirken, ancak zararsız sınıfına giren hanım kızlar, başı bağlı erkeklerle arkadaş olma şerefine nail olabiliyor. Bekar erkekler ise, ‘İsteği onayla’ tuşuna basmak için uşak tutuyor ve “Hepimiz kardeşiz”den yola çıkarak “Bugün bacım, yarın ihtiyacım” motto’suna inanıyor.

Başı bağlı erkekler, ikametlerini Hanım Köyü’ne aldırıyor ve kankalarıyla ‘long distance’ bir ilişkiye başlıyor. Bekar erkekler ise milli marş olarak “Bu gece barda, gönlüm hovarda”yı benimsiyor ve Hangover’a sonsuz devam filmleri çekiyor.

Başı bağlı erkekler, gün bazında narkozsuz açık kalp ameliyatı yaptırıyor ve kendilerini kız arkadaşlarının ellerine emanet ediyor. Bekar erkekler, kalplerinde bir minderlik yer ayırıyor ve Tinder’ı navigasyon aleti olarak kullanıp diğer yarılarını arıyor.

Başı bağlı erkekler, elleri ‘purse grab’e bile gitmeyen kız arkadaşları yüzünden hamileymişçesine iki kişilik yemek yiyor. Tatillerde tek kişilik oda fiyatlarını unutuyor ve 28 çeken Şubat’larda bile ay sonunu getiremiyor. Bekar erkekler, cüzdanlarının şişkinliği yüzünden skinny jean giyemiyor, hipster’lığın 5 şartından birini yerine getiremeyince günah çıkarmak ve fazla banknotlardan kurtulmak için striptiz kulübüne gidiyor.

Başı bağlı erkekler, Sevgililer Günü için Hollywood prodüksiyonlarını aratmayan romantik filmler çekmeye çalışırken EQ’larını son damlalarına kadar kullanıyor. Aynı gün, bekar erkekler arasında yalnızca 14 Şubat olarak anılıyor.

Başı bağlı erkekler, çok uzun dönem askerlik yaparcasına her gün sinekkaydı tıraş olurken, bekar erkekler ister hipster sakalı, ister “Sultan Sülüman” sakalı bırakıyor.

Başı bağlı erkekler, “Sen kapat”, “Hayır, sen kapat” diyerek uzayan telefon konuşmalarına maaşlarının dörtte birini ayırırken, bekar erkekler kısa mesaj kavramını aramaya uyarlıyor.