BEST OF “SAYFA BULUNAMADI”  EKRANLARI

BEST OF “SAYFA BULUNAMADI” EKRANLARI


404 Not Found


HTTP durum kodları, ulaşmak istediğiniz web sayfasına aldığınız yanıtlardan oluşan bir numaralar serisi. İnternette geçen şahane zamanların keyfine limon sıkan 400 rakamıyla başlayan durum kodlarıysa birçoğumuz için oldukça tanıdık. Tarayıcı hatası anlamına gelen bu genel kod, Kötü İstek (400), Yetkisiz (401), Yasaklandı (403) gibi türlere sahip.

 

BrandCrowd

 

Casual Brand Shop

 

Tam kendinizi kaptırmış internette sörf yaparken karşınıza çıkan 404 ise hepimizin bildiği üzere “Sayfa Bulunamadı (Not Found)” anlamına gelen bir uyarı kodu. Yüksek sesle bir “Hayda…” tepkisi vermemize sebep olan sayfa bulunamadı hatası, nereden bakarsanız bakın sevimsiz. Ancak; internetin en sinir bozucu hatalarından, ulaşmak istediğiniz web sayfasına ket vuran 404 Not Found, FourZeroFour isimli Tumblr sayfasında yer alan yüzümüzü güldüren ekran görüntüleriyle biraz olsun imajını toparlıyor.

 

Jord Riekwel

 

Emmanuel Arizmendi

 

Paul Foster

 

Ulaşamadığı sayfalar karşısında meditasyonla sinirlerine hakim olan Yoda ve The IT Crowd’un Maurice Moss’u Richard Ayoade’e de yer veren 404 Not Found görselleri, bizleri bu kod hatasıyla barıştırmanın yollarını arıyor.

 

Jonas Söder

 

Carry

 

Sokruta

 

rock.cz