BILL GATES’İ KISKANÇLIK KRİZİNE SOKAN ADAM: MARK ZUCKERBERG

BILL GATES’İ KISKANÇLIK KRİZİNE SOKAN ADAM: MARK ZUCKERBERG


Ama neden? Peki neden?


Artık Rocky Balboa vs. Ivan Drago tarzı kavgalar olmuyor şekerim. Yumruğu bol, koydu mu oturtan kavgalar yerine magazin basınının mesaisini arttıran laf kavgaları ve çemkirmeler gündemi daha çok işgal ediyor. Popstar’lar birbirleriyle kapışıyor, Oasis’in meşhur Gallagher Kardeşler’i ezelden beri hem kendi aralarında hem de diğer müzisyenlerle kapışıyor. Messi ve Ronaldo, Üçüncü Dünya Savaşı’nın iki tarafıymışçasına kapıştırılıyor. Teknoloji dünyası da bu kapıştırmalardan nasibini alıyor. Teknoloji değirmeninde saçını ağartan Bill Gates’in ufak tefek, minik bir itirafı yukarıdaki başlığa yelken açtıran güzel bir malzeme olabiliyor.

Microsoft kurucusunun Reddit’te üçüncü kez konuk olduğu Ask Me Anything köşesi, fazlasıyla tatlı bir kıskançlık krizinin yaşandığını öğrenmemize vesile oldu. Evet; Bill Gates, Facebook’un ve neredeyse internetin sahibi Mark Zuckerberg’ü feci şekilde kıskanıyor. Peki neden?

Bu sorununun cevabının temelinde “Bir lisan, bir insan” sözü yatıyor. Çünkü Bill Gates, bugüne kadar daha fazla dil öğrenememiş olmasının vicdan azabıyla yaşıyor. Üniversite yıllarında Latince ve Yunanca dersleri alan, buna rağmen içindeki Yabancı Dil Kursu’nun sesini bir türlü kısamayan Gates; Fransızca, Arapça ve Çince’ye karşı bastıramadığı hisler besliyor. “En kolayı” dediği Fransızca’yı yakın zamanda öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz aylarda Çinli öğrencilerle gerçekleştirdiği Soru & Cevap söyleşisinde akıcı bir şekilde Mandarin lehçesiyle konuşan Mark Zuckerberg’ün ise kendisi için hem bir motivasyon kaynağı hem de ufak çaplı bir kıskançlık krizinin sebebi olduğunu söylüyor.