BUZ GİBİ SOĞUĞU FIRSATA ÇEVİRMEK: HARBIN ICE FESTIVAL

BUZ GİBİ SOĞUĞU FIRSATA ÇEVİRMEK: HARBIN ICE FESTIVAL


Karin Keyfini çinliler çikariyor


Kabanla bütünleşmeye ve soğuktan kısa süreli beyin donmaları yaşamaya başladığımız şu günlerde, kardan adam yapmaktan ileri gidemeyen bünyelerin gözlerini fal taşı gibi açtıracak bir festivalden bahsetmek istiyoruz. Bu sene otuz birincisi düzenlenen Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival, buzdan heykel sanatını göklere çıkartan ve Uzak Doğu’nun başkanı Çin’de düzenlenen bir festival.

 

 

 

 

 

1963’te ilk düzenlenmeye başlandığında sekteye uğrayan ve 1985’ten itibaren geleneksel olarak her sene düzenlenen festival, dünyadaki en büyük buz heykel festivallerinden biri olarak anılıyor ve uluslararası arenada da çok ilgi görüyor. Aralık ortasında yerel halka açılan festivalin esas açılış günü ise 5 Ocak. Şubat sonuna kadar devam eden festival, akıl almaz güzellikte buzdan heykellere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, dünyanın her yerinden gelen heykeltıraşların katıldığı uluslararası yarışmalar, kar ve buz karnavalları, kayak, buz hokeyi, yüzme, balık tutma, resim ve fotoğraf sergisi gibi çeşitli etkinliklere de kucak açan Harbin Ice Festival binlerce turistin uğrak noktası olmayı başarıyor.

 

 

 

 

Buzdan bir şehir olarak kapılarını açan festivalde, en görkemli eserler de Ice and Snow World, Ice Lantern Garden Party, Sun Island Scenic Area, Yabuli International Ski Resort ve Zhaolin Park’ta sergileniyor.

 

 

 

“Ice-snow Fascinating Harbin, Charming Chinese Dream” teması üzerine kurulu bu seneki festival, buz gibi soğuğu dünyanın en kıymetli kültürel aktivitelerinden birine dönüştürüyor.