COSMOPOLITAN’DAN TÖRE VE NAMUS CİNAYETLERİNE TEPKİ

COSMOPOLITAN’DAN TÖRE VE NAMUS CİNAYETLERİNE TEPKİ


Ayakta Alkışlıyoruz


Cosmopolitan UK ile İngiltere merkezli yardım kuruluşu Karma Nirvana, töre ve namus cinayetlerine dikkat çekmek, şiddete maruz kalan kurbanlara yardım etmek için el ele vererek derginin Şubat kapağıyla örnek alınası bir işe imza attı. Ne yazık ki ülkemizle birlikte ataerkil toplumlarda, evlenmeyi reddetmek, boşanmaya çalışmak ve aldatmak gibi nedenlerle şiddetle başlayıp cinayete kadar giden bu hazin duruma, bir moda dergisinin farkındalık yaratma çabası ise ayakta alkışlanmayı hak etti.

Derginin kapağı, töre ve namus cineyetlerinin sayısız örneklerinden 2004’te vuku bulan ve görücü usulü evlenmek istemediği için kardeşleri önünde ailesi tarafından boğularak öldürülen Shafilea Ahmed’e gönderme yapıyor. 7 saniyelik bir de kısa filmle desteklenen kampanyanın videosunda derginin jelatini yırtılıyor ve boğulmakta olan kadın kurtuluyor.

Bu güçlü görselin yaratıcısı Leo Burnett ile kampanyanın mimarları Cosmopolitan ve Karma Nirvana’ya takdire şayan çabalarından ötürü teşekkürü borç biliyoruz.