DIŞKIDAN ELDE EDİLEN SU YAKINDA TÜM MİGROS’LARDA

DIŞKIDAN ELDE EDİLEN SU YAKINDA TÜM MİGROS’LARDA


Değil


Son 20 yılın 15’inde dünyanın en zengin adamı seçilen ve en büyük servetin bile sağlığı satın alamadığının farkında olan Bill Gates, eşi Melinda Gates ile kurduğu The Bill and Melinda Gates Foundation aracılığıyla sosyal sorumluluk projelerine imza atarak iyi karma’ya yatırım yapıyor.

 

 

OmniProcessor isimli, dışkıdan içme suyu üreten düzeneğin yaratıcı firması Janicki Bioenergy'i ziyaret eden, ziyaret etmekle kalmayıp kana kana su içen Gates, kulağa asrın icadı gibi gelen aletin özellikle fakir ülkelerde hayat kurtaracağına inanıyor. Dışkıdan üretilen suyun tadının herhangi bir şişe suyundan farksız olduğunu söyleyen Bill Gates, projeyi desteklemekle kalmayıp ona gönülden inanıyor. 

 

 

OmniProcessor sayesinde dışkı kuru yakıta çevriliyor, 1000 derecede yakılıyor ve ortaya hiçbir nahoş kokuya sahip olmayan, daha da önemlisi içilebilir olan su çıkıyor. Halihazırda çalışmalarına devam edilen proje, 2015 yılı içerisinde Senagal'de denenecek ve umarız susuzluk yüzünden hayatını kaybeden Üçüncü Dünya Ülkesi'ndeki milyonlarca kişiye deva olacak.