DÜNYANIN EN İŞLEK PLAK FABRİKASINDAN İLLALLAH MESAJI

DÜNYANIN EN İŞLEK PLAK FABRİKASINDAN İLLALLAH MESAJI


Keşke Her İllallah Mesaji Böyle Olsa


Plak sektörünün 1991 yılından bu yana en popüler zamanlarını yaşadığı 2014 yılında çeşitli başlıklarla enine boyuna tartışıldı. Müziği mümkün olabilecek en kaliteli formunda dinlemek isteyenlerin istilasına uğrayan plak dükkanları, orijinal fiziksel kopya satışı bakımından dibi gören müzik endüstrisinin bir nebze de olsa nefes aldığına tanıklık ettiler.

 

 

Bu durum, plak üreticilerinin hiç ummadığı sıkıntılar yaşamasına neden olmaya başladı. Dünyanın en işlek plak üretim merkezi olan ve 1949 yılında kurulan Nashville'deki United Record Pressing, yayınladığı bir bildiriyle yeni sipariş alımını şimdilik durdurduğunu açıkladı. Bu durumdaki en büyük pay ne mutlu ki 2014'te gerçekleşen plak satış rakamlarına ait. Şimdilik sadece eski müşterilerinin halihazırdaki siparişlerine odaklanacağını belirten United Record Pressing, neyse ki müjdeyi de vermeyi ihmal etmiyor.

 

 

2015'in ilk çeyreğinde fabrikanın üretim hacmini üç katına çıkarmasına vesile olacak yeni bir basım merkezi açılacak. Böylelikle United Record Pressing'in bu tatlı derdi de son bulmuş olacak.

 

 

Jack White'ın geçtiğimiz yıl kırdığı "En hızlı plak basımı" rekorununun da başkenti olan fabrikaya hayırlı kazançlar diliyor ve plak satışındaki yükselişin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.