EĞER DÜNYADA 100 İNSAN OLSAYDI…

EĞER DÜNYADA 100 İNSAN OLSAYDI…


Yüzdelerin Gerçekle Imtihanı


Dünyamız ile ilgili tüm istatistiklerin en gerçek hali karşınıza dikiliyor.

Yedi milyar insanın durumlarının yüzdelerle kolayca açıklanabileceği bir dönemde yaşıyoruz. Açlık oranı yüzde x, temiz su bulamama oranı yüzde x, lise mezunlarının oranı yüzde x… Yedi milyar kişi olunca oranların korkunçluğu yüzümüze çarpmıyor. Peki ama 100 kişi olsaydık? Dünyada sadece 100 kişi yaşıyor olsaydı, bu oranların hali nasıl olurdu? Bu sorunun cevabını merak eden Londralı infografik tasarımcısı Jack Hagley, dünya genelinde oluşturulmuş istatistikleri 100 kişiye yansıttı ve harika bir infografik ile süsledi.

100 kişilik minik grubumuzda; 50 kadın 50 erkek olurdu. 26 çocuk, 74 yetişkin ve 8 65 yaş üstü insan hazır bulunurdu. Bu toplulukta 83 kişi okuma yazma bilirdi, 17 kişi bilmezdi. Dünyada 77 kişinin evi olurdu, 23 kişi sokakta kalırdı. 1 kişi açlıktan hayatını kaybederdi. Bu verileri 7 milyar insana yayıp, dünyanın hali hakkında kısa bir vicdan yoklaması yapmak size kalmış durumda.

Jack Hagley’nin istatistikleri aldığı 100 People sayfası için sizi BURAYA, sanatçının diğer işlerine ulaşmak için ise ŞURAYA alalım.