FACEBOOK’UN KARANLIK İÇYÜZÜ

FACEBOOK’UN KARANLIK İÇYÜZÜ


Dişi Seni İçi Hepimizi Yakar 


10. sene-i devriyesini kutlayan Facebook, vadedilmiş topraklarında bizi kiracı alıyor ve kapora olarak hayatlarımıza el koyuyor. Facebook'a bağlanıyor, önümüzdeki hayattan kopuyoruz. İlkokul arkadaşlarımızla buluşuyor, tanımadığımız kişileri arkadaş listemize katıyoruz. Arkadaş listesi kabarık; ancak yalnız hayatlar sürerken mahremiyet kelimesini lugatlarımızdan kapı dışarı ediyoruz. 

 

Telefonlarımızın çekim gücü tamken, aynı masada oturan insanlarla bağlantı problemleri yaşıyoruz. Yeni tanıştığımız insanların soyadlarını meraktan değil, onları Facebook'tan ekleyebilmek için soruyoruz. Günün sonunda tanıyor olabileceğimiz kişilerde çıktığı için tanıdığımız insanlarla dolu hayatımızda sosyal izolasyonun alasını yaşıyoruz. 

 

 

Doug Hindson'ın 'Disconnect' isimli kısa filmi, Facebook'un pek de hoş olmayan arka yüzünü ve psikolojik etkilerini anlatıyor. Hindson, mükemmellik filtresinden geçen ve şımarıklık mutsuzlularıyla dolu hayatları mercek altına alıyor, sosyalleşmekten korkarak kendine Facebook'u zırh yapan herkesin psikolojisinin kara deliğini okşuyor.