GECENİN VİDEOSU: KARİYERDE TUTUKLU KALMAK

GECENİN VİDEOSU: KARİYERDE TUTUKLU KALMAK


İş Hayatinin Acimasiz Yüzü


İş hayatının acımasız yüzüne defalarca tanık olduk, tanık olanları dinledik. Ego kralı patronların, hiyerarşinin, emeğin üzerine bağdaş kurmanın, insana insan gibi davranmamanın, mobbing’in ve daha bir sürü şeyin varlığından maalesef haberdarız. Bir de daha hafif siklet sıkıntılar var.  Bütün gün masa başında oturmak gibi… Bu durum, yaptığımızı işi seviyor olsak bile kimi zaman çalışma hayatının labirentten hallice bir şekle girmesine sebep olabiliyor.

 

Lost Cuberts isimli kısa film, tekdüze çalışma hayatı içinde, masasının başından kalkmamacasına çalışan Cubert’ın hikayesini anlatıyor. Felix Fischer, Jim Schmidt ve Carolin Schramm tarafından yönetilen kısa film, uzun çalışma saatlerini boyunca masa başındaki işlerine hapsolan herkese hitaben çekildi.

 

 

Animasyon filmde, Cuberts masasının başında çalışırken, birden boyut değiştirir ve kendi hayatına dışardan bir gözle bakmaya başlar. Her defasında durmamacasına çalıştığı ana geri dönen Cubert, kurtuluş yolunu ararken aslında kendiyle ilgili bir gerçeği fark eder.

 

 

Lost Cuberts; Imaginaria International Animation Film Festival, Asiana Internation Short Film Festival, Animated Dreams International Animation Film Festival ve Cut Out Fest International Animation and Digital Art Festival’ın resmi seçkileri arasında kendine yer buldu.