GÖRME ENGELLİ BİREYLERE BİR ÇİFT GÖZ OLMAK

GÖRME ENGELLİ BİREYLERE BİR ÇİFT GÖZ OLMAK


Siz De Fark Yaratın


Engelli vatandaşlar için yol standartlarının bile sağlanamadığı bir ülkede yaşayıp insanlığa dair tüm inancımızı kaybetmek üzere olduğumuz o umutsuz anlarda öyle haberlerle karşılaşıyoruz ki, bizden binlerce kilometre uzakta vuku bulan bu olaylar gaz lambası ışığıyla da olsa yüreğimizi aydınlatıyor. Kopenhag’da Hans Jorjen Wiberg’in güzel yüreğinden doğan ve kar amacı gütmeyen ‘Be My Eyes‘ uygulaması görme engelli vatandaşlara yeni bir çift göz olmakla kalmıyor, hepimize elimizden daha fazlasının geldiğini hatırlatıyor.

Çoğu zaman Birinci Dünya Problemleri’mizde boğuluyor ve etrafımızda olan bitene karşı farkındalığımızı yitirebiliyoruz. Böyle zamanlarda gerçek problemlerden muzdarip insanları görmek bizi uyandıran alarm görevi görüyor ve keşke elimizden bir şeyler gelse diye iç geçiriyoruz. ‘Be My Eyes‘, burada devreye giriyor ve görme engelli bireylere yardım etmek teknoloji çağı sayesinde kolaylaşıyor.

Öncelikle kayıt olduğunuz uygulamada, gerekli durumlarda bir bildirim alıyor ve telefonun diğer ucundaki kişiye video ile bağlanarak ihtiyaç duyduğu konuda destek sağlıyorsunuz. Böylece görme engelli bireylere sütün tarihi geçtiyse söyleyebiliyor ya da yabancı olduğu bir çevrede yürürken yol tarif edebiliyorsunuz. ‘Be My Eyes‘ sizin için belki de çok küçük olan ayrıntılar konusunda başkalarının hayatında büyük bir fark yaratmanızı sağlıyor.