İLK PİRAMİTTEN SAĞA DÖN: HİYEROGLİF POP YILDIZLARI

İLK PİRAMİTTEN SAĞA DÖN: HİYEROGLİF POP YILDIZLARI


Antik Mısır Glastonbury'sine hoş geldiniz


Mısır’a gittik; e tabii yol yön bilmediğimiz için kaybolduk. “Ya aslında biz pop yıldızı görmeye gelmiştik. Ama yanlış geldik galiba?” diye firavun esnafına dert yandık. Neyse ki acar bir rehber arkadaş çıktı ve bizlere popüler kültüre damgasını vurmuş yıldız isimlerin Mısır’daki yaklaşık sonucunu tarif etti. İlk olarak Paris menşeli tasarımcı Zaven Najjar’ı bulmamız gerekti. ŞURADA ikamet eden portfolyosunu aradık bulduk. İşlerine hayran kaldık. Dedik ki; “Bu çocuğun aklı fikri pop yıldızı, popüler kültür… Yemiyor, içmiyor, çalmıyor. Ama çalışıyor.”

 

Derken portfolyosundaki şimdilik son işi olan #Pharapop’a gözümüz ilişti. Mısır’ın kendisi kadar ünlü hiyerogliflerini mesken edinen Najjar, popüler kültür tarihine yön vermiş müzik dünyasının yıldız isimlerini çalışmasında yaşatıyordu.

Uzaydan inişini gerçekleştirerek meşhur “Tanrıların Arabaları”nı gerçeğe dönüştüren Daft Punk, Jay Z’yle müzik dünyasının en bol sıfırlı A.Ş.’lerinden birine ortak olan Beyonce, frontman anlayışını birkaç çağ ileri götüren Freddie Mercury, tarihteki kafası en dumanlı firavun olabilecek Snoop Dogg, dünya dışı varlığın en ihtişamlı tanımı David Bowie, Sinir & Dayaktan Sorumlu Bakan Kanye West ve Antik Mısır’a şapka devrimini getiren Pharrell Williams’ın dahil olduğu seri ile hafta sonu öncesi popüler kültür dopingimizi aldık gitti.