KABUSLAR GERÇEK OLDU: UGG BOTLAR GERİ DÖNÜYOR

KABUSLAR GERÇEK OLDU: UGG BOTLAR GERİ DÖNÜYOR


Ii. Ugg Kuşatmasi


Ugg botlar… Onlara, üç noktalık bir duraksamayı en helalinden hak eden, malzemeyi en acımasız şekilde ziyan eden, kendini özellikle özel üniversite başvurularının maddelerine dahil eden bot müsveddeleri de diyebiliriz. Ama alalhı var, ayakları iyi ısıtıyorlar… 

 

Hollywood yıldızlarının ev terliği, Cadde kızlarının statü endişesi haline gelen, birçoğuna "Mana bulma başına gelir"i en hazininden deneyimleten Ugg botlar, kiminin ağzına sakız olurken kiminin 'guilty pleasure'ı oldu. 

 

 

 

Türkiye'de 2005 ve 2010 yılları arasında Yükseliş Dönemi'ni yaşadıktan sonra nihayet düşüşe geçen ve aniden sırra kadem basan Ugg'lar, Vogue'un rivayet ettiği üzere geri dönüyor. Ne yazık ki dönüyor. Vallahi de dönüyor. Birkenstock ve çorapla giyilen Adidas terlikle iticilik konusunda kıran kırana bir yarışa giren Ugg'ların dönüşüyle yaşanabilecek senaryolardan ise aklımıza ilk şunlar geliyor:

 

Ortamlarda Ugg'ları eleştiren; tek başına AVM gezerken Ugg'ın dayanılmaz hafifliğinde kendini kaybeden kızlar.

Kız arkadaşlarının ayakkabı tercihini eleştirmeye yeltenen; ancak onun yerine Brian Smith'e küfretmek suretiyle iç çeken erkekler.

Boyunun 1.70 olduğunu iddia eden ancak 1.60'larda gezinen kızlar. 

Kahverenginin elli tonuna şahit olduktan sonra Pavlov'un köpeğine dönüp kahveden soğumak. 

Sahte Ugg piyasası sayesinde Etiler'de boğaz manzarılı eve çıkan işportacılar.