KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARTAN THOM YORKE

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARTAN THOM YORKE


Deney Başarili Oldu


Müzik piyasasına tokat atmak için yola çıkan Thom Yorke, son albümünden 20 milyon dolar kazandı.

 

2014 senesi Radiohead ve Thom Yorke için oldukça hareketli bir sene idi. Ne zaman bir araya gelip albüm kaydedilecekleri galaksi meselesine dönüşen Radiohead, stüdyoya girdi. Kayıt haberlerinin üzerinden bir iki gün geçmeden Thom Yorke kime ait olduğu belli olmayan bir plak resmi paylaştı. “Acaba yeni Raadiohead albümü hemen, şimdi, HD mi geliyor?” diye kendimize sormaya fırsat kalmadan, Thom Yorke ikinci solo albümü Tomorrow’s Modern Boxes’ı yayınladı.

 

 

Thom Yorke’un endüstrileşmiş müzik piyasasıyla olan savaşı hepimizin malumu. Spotify’i ölü adamın osuruğuna benzeten bir müzisyenin albümünü Vevo’da bulabileceğimizi düşünmedik hiçbir zaman, zaten öyle de oldu. Thom Yorke albümünü BitTorrent vasıtasıyla yayınladı. Albüm başına 6 dolar ücret belirleyen Yorke, 4.4 milyon legal indirme sayısına erişti.

 

Aritmetiğin tadına varmak isteyen Gigaom, Thom Yorke’un Tomorrow’s Modern Boxes’tan toplam 20 milyon dolar kazandığını iddia etti. Eğer rakam bu kadar net ve akılda kalıcı ise bundan sonra müzisyenlerin hepsini BitTorrent’te görmemiz an meselesi.