LEICA MAKİNELER İLKOKUL ÇOCUKLARINA EMANET

LEICA MAKİNELER İLKOKUL ÇOCUKLARINA EMANET


Bu Makinelerden Sadece Iki Tane Var


“Vesikalığı Foto Zümrüt’te, mayolu fotoğrafı Erol Atar’da, vintage’da damping yapan fotoğrafı da Leica’da çekeceksin.” demişler. Ne de doğru demişler…

Şu sıralar 100. yılını kutlayan efsanevi fotoğraf makinesi Leica adına çeşitli sergiler düzenleniyor ve fotoğrafın kraliyet ailesine saygıda kusur edilmiyor. Bu etkinlikler kapsamında Dortmund’daki bir ilkokuldaki öğrencilerin çizimlerini ödünç alan Leica, iki adet M-Series makinesine yeniden şekil verdi.

Bu nevi şahsına münhasır iki kameranın yaratılış hikayesi ise şöyle; Leica’nın ön ayak olduğu sergi ile 140 çocuğun çizimi bir sergide toplanıyor ve ardından aralarından seçilen iki tanesi dünyanın en naif iki fotoğraf makinesine dış cephe olmaya hak kazanıyor.

Münihli sanatçı Helmut Lutter’in çalışmaları sonucu üretilen iki makine bir açık arttırmada satışa çıkacak. Elde edilecek tüm gelir ise çocukların eğitimiyle ilgilenen Kinderlachen isimli vakfa bağışlanacak.

Yani bir taşla iki kuş vurup hem bu eşsiz kameralardan birine sahip olunacak hem de elde edilen gelir çok çok hayırlı bir işe kaynak olacak.