MANTIĞINIZIN SESİNİ DİNLETEN FÜTÜRİSTİK KASK

MANTIĞINIZIN SESİNİ DİNLETEN FÜTÜRİSTİK KASK


Motosiklet Kaski Ve Teknoloji Birlikteliği


Motosiklet kullanıcılarının can dostu olması gereken kasklar teknolojiyle el ele verdi. İngiliz tasarımcı Aiste Noreikaite, kafanızı korumak dışında her türlü işi beceren yeni bir kask türü tasarladı.

 

 

 

The Experience Helmet isimli kask, beyin dalgalarınızı ve sinir hareketlerinizi gerçek zamanlı seslere dönüştürebiliyor. Aiste Noreikaite’in bu fütüristik tasarımında beyin dalgalarınız EEG (Beyin dalgalarını okuyan cihaz) tarafından okunuyor ve kaskın içindeki kulaklıkla sesler direkt olarak size iletiliyor.

 

 

 

Tasarımcı Aiste Noreikaite, bu projesi için birbirinden farklı meditasyon yöntemlerinden ilham aldığını söylüyor. Başınızdaki bu özel kaskla sadece kendi sesinizi, daha doğrusu beyin dalgalarınızın müziğe dönüşmüş halini duyuyorsunuz. Dışarıdayken tamamen kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve mantığınızın sesini dinleyebileceğiniz bu tasarım kaskın hayran bıraktıran bir özelliği daha var. Kaskı takan kişinin düşünceleri ne kadar az karışıksa müziğin sesi o kadar yükseliyor. Ayrıca tek bir konu üstüne odaklandığınızda da müziğin ritmi hızlanıyor.

 

 

 

Aiste Noreikaite, Alfa beyin dalgalarına eşdeğer 10 Hz frekansında bir ses elde etmek için, kaskın sağ ve sol taraflarından gelen titreşimlerin farklı olmasını sağladı. Böylece esas duyulan üçüncü ses bu Alfa dalgalarının sesi oluyor. Ek olarak fütüristik kask, beyin dalgalarına kendilerini tekrar ettirerek müziğin de devamlılığını sağlıyor.