NEIL DEGRASSE TYSON 6 YAŞINDA ÇOCUĞA HAYATIN ANLAMINI ANLATIYOR

NEIL DEGRASSE TYSON 6 YAŞINDA ÇOCUĞA HAYATIN ANLAMINI ANLATIYOR


Adam Olacak Çocuk


Carl Sagan’dan aldığı bayrağı layığıyla taşıyan, Cosmos’u gözümüzü kırpmadan izlettiren, American Museum of National History’nin anahtarını elinde bulunduran ve sinema dünyasıyla içli dışlı yorumları/tweet’leriyle eğlendiren ünlü bilim insanı Neil DeGrasse Tyson, Nisan ayında başlayacak talk show’u öncesi hiç ummadığı bir yerden gol yedi.

Boston’daki Wilbur Theatre’daki konuşması sırasında 6 yaşındaki bir dinleyicisi Neil DeGrasse Tyson’a hiç beklenmedik bir soru sordu: “Hayatın anlamı nedir?”

Bu soru karşısında o cool tavrından taviz vermeyen Tyson, küçük çocuğun sorusuna sanki Stephen Hawking’e cevap verircesine bir ciddiyetle yaklaştı. Hayatın anlamının aranıp da bulunacak bir şey olmadığını, bunun insanın kendisi ve etrafındakiler için ürettiği şeylerle alakalı olduğunu belirterek cevap hakkını kullandı. “Dün bilmediğim bir şeyi bugün öğrendim mi? Bu beni evren hakkında öğrenilebileceklere az da olsa yaklaştırdı mı?” sorusunu insanın kendi kendine sormayı ihmal etmemesini de vurguladı.

Bu keyifli soru-cevap tecrübesi hem Neil DeGrasse Tyson için, hem de 6 yaşındaki ufaklık için eminiz ki fazlasıyla aydınlatıcı olmuştur.