PEMBE HAYAT KUİRFEST İSTANBUL’DA!

PEMBE HAYAT KUİRFEST İSTANBUL’DA!


Sinemaseverlerin Mutlu Günü 


Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Türkiye'nin ilk kuir festivali Pembe Hayat KuirFest, Ankara'dan sonra ilk kez İstanbul'a geliyor. LGBTİ bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken sanatın konuşulmasına ve tartışılmasına olanak yaratacak festival, 15-22 Ocak arasında Ankara'da, 23-25 Ocak arasında ise İstanbul'da vuku bulacak. 

 

 

Ne yazık ki kimi insanların kendi yargılarını tek bilerek bunların dışında kalan herkesi ve her şeyi fütursuzca yargıladığı bir toplumda yaşıyoruz. Neyseki geçtiğimiz aylarda ülkemizde ilk kez düzenlenen transseksüel defilesi ve LGBTİ Onur Haftası etkinlikleri gibi faaliyetler tünelin ucundaki ışık olarak yüreğimizi ısıtıyor. Başka Sinema ev sahipliğinde ilk defa İstanbul'a gelip sinemaseverlerle buluşacak olan Pembe Hayat KuirFest, çok önemli bir gelişme olmakla kalmayıp, insanı sanata da doyurmaya hazırlanıyor. 

 

 

Ankara’da Büyülü Fener Sineması, Tayfa Kitapkafe ve Mek’an Sahne; İstanbul’da ise Beyoğlu Pera Sineması, Kadıköy Moda Sahnesi ve İstanbul Modern Sinema'da gösterimleri düzenlenecek Pembe Hayat KuirFest, birbirinden önemli temaları işleyen 50'den fazla filmden oluşuyor. Festival açılışını 'Pride' yaparken, ödüllü filmin senaristi Stephan Beresford ve aktivist Gethin Roberts, festival kapsamında düzenlenecek panele katılacak.