RUSYA’DAN NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALAN SKANDAL KARAR

RUSYA’DAN NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALAN SKANDAL KARAR


Akil Tutulmasi 


"Mars'ta hayat var mı?" sorusunun cevabının hala bulunamadığı bir zamanda dünyada insaniyet kıtlığı çekiyoruz. Ne yazık ki kimi insanların kendi değer yargılarını tek bilip bunların dışında kalan herkesi ve her şeyi fütursuzca yargıladığı bir ülkede hatta dünyada yaşıyoruz. Adının başına 'cibiliyetsiz' sıfatından çok daha sertlerini koymak istediğimiz kişiler çıkıp türlü densizlik örneği yaparken, LGBTİ bireyler adına çok acı bir gelişme Rusya'dan geldi. 

 

 

Rusya, 29 Aralık 2014'te imzalanan kararname ile LGBTİ bireylerin direksiyon başına geçmesini yasakladı. İnsanın beynini yakan, kalbini acıtan, ona hayatı sorgulatan bu kelimelerin kifayetsiz kaldığı gelişme içinse devletin bahanesi ise pek tabii anlamsız ötesi. Yollarda çok kaza yaşandığından direksiyon başına kimin geçip geçmeyeceği konusunda ipleri ellerine almak isteyen Rusya, LGBTİ bireylerle birlikte fetişizm, teşhircilik ve röntgenciliğe meyli olanlara da araba kullanmayı yasakladı. Yasak kadar acı bir başka durum da Rusya'nın LGBTİ bireyleri 'cinsiyet, cinsel tercih ve gelişimi konusunda bozukluğu olan insanlar' olarak etiketlemesi oldu. 

 

 

Başta Başbakan Yardımcısı Dmitry Medvedev ve Rusya Şoförler Odası Başkanı Alexander Kutov, sonra bu işin ardındaki tüm isimleri esefle kınamaktan fazlasını yapmak istiyoruz. Yollardaki kazalar konusunda da, cinsel ve cinsiyet tercihine gelene kadar sürücülere bir promil kontrolü yapmalarını tavsiye ediyoruz.